Nytt på Tofte

Regulering på Tofte

I samsvar med plan- og bygningslovens §§ 12-8 og 12-9 kunngjøres det herved at det igangsettes arbeid med områdereguleringsplan med konsekvensutredning for Tofte sentrum nord og Tofte industriområde. Det er inngått samarbeidsavtale mellom Asker kommune og Statkraft om utarbeidelse av områderegulering for å sikre en helhetlig og samfunnsmessig god utvikling av området. Statkraft sitt ansvar begrenses til utredninger og planarbeid for deres eiendom. Norconsult AS er fagkyndig. Varslingsområdet omfatter gnr/bnr. 336/1, 359/1, 336/528/529 m.fl. Statkraft Toftes del av planområde er uregulert og avsatt til næring/industri i kommuneplanen. Den sydligste delen av området er regulert til friområde, parkbelte og småbåthavn. Planområdet omfatter ca. 680 daa inkludert arealer i sjø. Formålet med planarbeidet i er å tilrettelegge for etablering av anlegg for produksjon av biodrivstoff innenfor området der cellulosefabrikken lå tidligere (nordlige delen). Tiltaket omfatter etablering av kaier, servicebygg, veier og teknisk infrastruktur nødvendig for drift av anlegget. Industriområdet skal reguleres detaljert nok for byggesøknad. I den sørlige delen av planområdet skal det legges til rette for næring og service, samt utvidelse av Tofte båthavn. Asker kommune vil være prosjektleder for området og det vil utarbeides en mulighetsstudie for denne delen av planen. Studien skal danne grunnlag for videre detaljregulering og belyse ulike utviklingsretninger for næringsområdet, for Tofte sentrum nord og småbåthavnen. Forslagets konsekvenser for naturmiljø, nærmiljø- og friluftsliv, lokale og regionale virkninger, kulturarv, støy, utslipp, trafikk og risiko- og sårbarhet skal utredes som del av planarbeidet. Det varsles samtidig om igangsetting av arbeid med utbyggingsavtale i henhold til plan- og bygningslovens kapittel 17. I forbindelse med høringsperioden vil det holdes et informasjonsmøte på Gamle Folkets hus den 19. august klokken 18:30-20:30. Naboer og grunneiere blir varslet direkte. Planprogrammet ligger på kommunens hjemmeside (https://www.asker.kommune.no/plan-bygg og-eiendom/arealplanlegging/planarbeid/) og i papirversjon på Rådhuset. For evt. innspill til eller ytterligere opplysninger om reguleringsplanen kontaktes: Norconsult AS v/ arealplanlegger Christian Trender telefon 997 96 059, e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen .

ABB på Tofte

ABB skal levere ingeniørtjenester, digitalisering, automatisering og elektro til Silva Green Fuels demonstrasjonsanlegg for banebrytende, andre-generasjons biodrivstoff på Tofte i Asker.

NTB! Silva Green Fuel, som eies av Statkraft og Södra, benytter ny teknologi til produksjon av avansert, andregenerasjons biodrivstoff basert på skogsråstoff.

ABB leverer ingeniørtjenester og utstyr innen elektro, instrumentering, styring, telekommunikasjon og digitalisering. I tillegg vil ABB kunne bidra med operasjonell støtte i driftsperioden. ABB er i konsortium med NLI, som leverer montasje og installasjon. Les mer!

Der helt stopp for kultur og sport!

Tofte Innbyggertorg - 15. juni gjenåpner innbyggertorgene på Tofte

Fra uke 27 til og med uke 33 er det kun innbyggertorget på Tofte og i Asker sentrum som holder åpent. Her vil man også kunne få turistinformasjon i sommer.

Tofte sentrum innbyggertorg i Asker.

Telefon 66 70 00 00
Vestre Strandvei 3 3482 Tofte

Åpningstidene på Innbyggertorget er man-fre 08.00-15.00. Innbyggerservice er på plass man-ons 0800-15.00. Velkommen innom!

Kultur på Tofte -

Toftedagen blir først i 2021- velkommen!

Veteranbildag på Tofte

Første lørdag i september, i år 7. september 2019, samler vi 300 veteranbildager på Tofte i Hurum.

Det ble en grå dag full av regn på Tofte, men det møtte opp mange mennesker og biler.


Tofte og Filtvet kultur

Tofte kino 12. august 2020 - velkommen!

kl. 18.00 Knerten og sjøormen

I den nye filmen om Knerten (300 ½ år) og Lillebror (7) får vi være med på verdens beste sommerferie på den magiske sommerøya til Tante Thea, og vi blir kjent med Eddy (8) og den selvutnevnte sjøormeksperten Blegen (omkring 40).
Noen har sett en sjøorm i fjorden, og Blegen trenger hjelp til å finne den. Men Knerten er skeptisk til både Eddy og Blegen. Sjøormer tror han ikke på, og Eddy forstyrrer den planlagte svømmeopplæringen. Når Lillebror vil på sjøormjakt vil ikke Knerten være med, for Knerten vil ha Lillebror for seg selv. Men hva om sommeren med Eddy blir tre ganger så gøy? Og hva om de klarer å hjelpe Blegen med å bevise at sjøormen faktisk finnes? Havet er jo så stort at ingen vet hva som finnes der nede - ikke en gang Knerten! Sammen legger de ut på en spennende jakt som gjør sommerferien til deres mest eventyrlige noensinne.

 

Regi: Tove Undheim
Språk:
Produksjonsår: 2020
Skuespillere: Espen P. A. Lervaag, Filip Mathias Eide, Mia Ålvik, Anette Hoff, Silya Nymoen, Silje Storstein, Sjur Vatne Brean, Kristoffer Olsen
Sjanger: Familiefilm /Barnefilm /
Nasjonalitet: Norge
Lengde: 1t. 11min.
Aldersgrense med begrunnelse: Tillatt for alle.
Denne filmen inneholder enkelte noe dramatiske scener der Knerten er i fare. Da disse er kortvarige og foregår i en trygg ramBIRGER N HAUG ASKER OG BÆRUM

Les om oss her!


TOFTE SENTRUM - kunst

HURUM GALLERIET, ØSTRE STRANDVEI 17, TOFTE

Tufteparken på Tofte!

Tufteparken er en utendørs treningspark bestående av enkle metallkonstruksjoner til bruk for egenvekttrening. Parken består av ti treningsapparater som er designet på en slik måte at øvelser kan utføres av alle, uansett forutsetninger. Det er bare ta seg en tur og prøve!

Skjæra og Apotekstranda badestrand på Tofte!

Hvit sand og svaberg i

sentrum av Tofte
Stranda nærmest Tofte sentrum er Skjæra.En sandstrand med klipper og gangavstand til alt hva Tofte har å by på. Skjæra fikk sommeren 2013 hvit skjellsand fra Vestlandet. For å komme til Skjæra, følger du Skjæraveien ned fra bensinstasjonen. Parkering i sentrum og bussholdeplass i nærheten. Husk at Tofte har flere kafeer med uteservering.

Apotekstanda ligger litt nedenfor veien som går igjennom Tofte sentrum. Meget barnevennlig og enkel og nær parkering.

Det er er rampe for rullestolbrukere og lekeplass for barn. Velkommen til Tofte i sommer.

Bakkestranda

Bakkestranda ligger vest i Tofte - helt på sydspissen av Hurumlandet. Flott badeplass med vollyballbane, gresslette, griller og flere benker og bord. En naturlig sandstrand.

Blåskjellvarsel!

Masttilsynet publiserer blåskjellvarselet hver fredag (innen kl. 15.00) Les mer