Filtvet fyr

Slik kommer du til Filtvet fyr:

Fra Oslo kommer du lettest til Filtvet via Oslofjordforbindelsen. Kjører E6/E18 til utgangen av Nordbytunnelen; følg deretter skilting til Drammen. I første rundkjøring etter Oslofjordtunnelen tar du til venstre mot Tofte, rett (svakt til høyre) i neste rundkjøring, og så er det bare å følge på til Filtvet.

Dersom du kommer fra Asker-/Bærumsiden, følger du Rv 167 over Heggedal eller Rv 165 over Slemmestad til rundkjøring hvor du kommer inn på Rv 23.  Ta til venstre her og følg skilting mot Drøbak til du er gjennom den siste av tre tunneler (en litt lang og to korte).  I rundkjøring rett før selve Oslofjord-tunnelen, ta til høyre mot Tofte.  Deretter rett frem (svakt til høyre) i neste rundkjøring.

Hvis Drammen er ditt utgangspunkt, tar du Rv 23 mot Røyken, Hurum og Drøbak til rundkjøring rett før Oslofjordtunnelen.  Se videre beskrivelse ovenfor.

Ta båten fra Aker brygge til Filtvet!

Det er mulig å ta hurtigbåt mellom Aker brygge og Filtvet. Tilbudet gjelder kun lørdag og søndag i perioden 19. juni til 14. august. Det er en fin måte å komme seg ut til Filtvet fyr og «Villa Malla». Du rekker akkurat å spise en god lunsj før du besøker fyret og kunstut-stillingen der.  Eller omvendt.  Båten har to anløp pr. dag hver vei.

Parkering

Parkering har ikke vært så enkelt de siste årene.  For lokalbefolkningen i Nordstrandveien har det vært fullstendig kaos i sommermånedene – særlig i helgene.  I veien ned mot Filtvet brygge er det kun få P-plasser, og disse blir fort opptatt.  Det er også noen P-plasser på Filtvet brygge.

Hurum kommune opparbeidet sommeren 2009 en parkeringsplass ved riksveien (ved siden av Jokerbutikken).  I helgene er det også mulig å parkere på den sydligste parkeringsplassen på Filtvet Helsetun.
Vi oppfordrer derfor alle våre gjester å følge de offentlige retningslinjene for parkering!

Address

  • Postnr.: 3480
  • Poststed: Filtvet
  • Kommune: Hurum

Kontakt

  • E-Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen

On the map

Fill in your address into the address field below the map and the shortest route will be calculated.